Om man nu inte gillar brysselkål som jag så får man försöka bortse från det och läsa receptet på kycklingen ändå :-)
Hittade ett recept hos alltomlchf.blogspot.com på Dragonkyckling som var m y c k e t enkel att göra. Jag höftade lite med ingredienserna och mätte inte upp något. Jag serverade med ris till L och blomkålsris till mig själv. Även om det inte riktigt föll L i smaken, vilket inget gör just nu, så kommer det här receptet att hamna på vardagsmatslistan.
Dragonkyckling
4-5 port
1 kg kycklingfilé
4 dl vispgrädde
2 msk kinesisk soja
1 tärning hönsbuljong (utan glutamat)
1 msk torkad dragon eller 2 msk färsk hackad dragon
nymald vitpeppar
salt
smör till stekning
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem på stekjärnet.
Häll på grädden, soja, vitpeppar och dragon. Smula i buljongen. Låt koka i stekpannan tills kycklingen är genomstekt.
Smaka av med salt.
Även om det inte riktigt föll L i smaken, vilket inget gör just nu, så kommer det här receptet att hamna på vardagsmatslistan.
- Torsk med äggsås
- Dragonkyckling
Äggsås
4 hårdkokta hackade ägg
Ca 25 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3-4 msk dill och/eller persilja
salt/peppar
Smält smöret och rör ihop i en kastrull med grädde, creme fraiche och kryddor.
Tillsätt ägget på slutet precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar